PTFE Teflon spray 400ml

Leírás:

United Sprays PTFE (Teflon) spray tiszta, száraz, zsírtalan, jó tapadó képességű síkosító bevonatot képez. Fém, műanyag, gumi és más anyagok (szeparáló) elválasztó-, kenő- és síkosító anyaga. Zsírmentes, tapadás gátló, piszok-, por- és víztaszító hatású. A Teflon spray szinte minden területen kitűnően használható: elektronikus és mechanikus technológiáknál, műanyag- és papírgyártásnál, textiliparban.

Tulajdonságok
 • Hosszan tartó önkenést és védelmet biztosit
 • megakadályozza az alkatrészek besülését kopását
 • megszűnteti a csikorgó-nyikorgó hangokat, súrlódást
 • olaj- és zsírmentes
 • jó tapadás különböző felületeken
 • kompatibilis a legtöbb műanyaggal
 • korrózióvédelmet nyújt, ellenállóvá tesz olajoknak, kémiai hatásoknak
 • vízálló
 • ellenáll – 180 °C és + 260 °C közötti hőmérsékletnek
Alkalmazási terület:
 1. Kiváló képességeinek köszönhetően szinte minden területen használható. Különösen azokon a helyeken, ahol ásványi olajok és MOS2 nem használhatóak szennyeződésveszély fennállása miatt, mint pl.: elektronikus és mechanikus technológiáknál, műanyag- és papírgyártásnál, textiliparban.
 2. zárak, pedálok, ablak-mechanikák, szállító szalagok
 3. láncok, szíjak, huzalok, zárak kenőanyaga
 4. az ipar valamennyi ágában, ahol kenőanyag szükséges de az olajok és zsírok nem alkalmazhatók.
 5. csúszó síneknél és vezetékeknél /fém-fém, fém-műanyagok, műanyag-műanyag felületek súrlódásának csökkentésére/láncoknál, csavarmeneteknél és vágószerszámoknál
 6. nyílászárók, rolók             kenésénél             az              optikai             és              precíziós iparban mint kenőanyag a tengelyek műanyag csapágyainál, mint vízhatlan bevonat a papír és parafa csomagolásnál
Felhasználás:

Használat előtt a tartályt intenzíven fel kell rázni (kb. 1perc). A kezelni kívánt felületre kell fújni, majd ellenőrizni, vajon megfelelő-e a kenés. Szükség eseten megismételhető a kezelés. A felület legyen tiszta, száraz, por-, olaj- és zsírmentes. A flakont alaposan /kb. 1 percig/ fel kell rázni és 20-30cm-ről a felületre kell permetezni. Száradási idő 5-10 perc.

Kiszerelés:

Hajtógázos fémpalack, 400ml (12db/karton)

Szavatosság:

Gyártástól számított 24 hónap. Gyártási idő: a flakon nyakán feltüntetve

Kategória